MyStockForum

Ostatnie posty

Logo grupy

PROGNOZY

Newsy z prognozami analityków i własne przewidywania na temat indeksów i akcji
Założyciel:
2008-06-18 przez mmind __ offline
Moderatorzy:
WroFanatyk __ __ offline
kajtman __ __ offline
test666 __ __ offline
cezio __ __ offline

Najnowsze wątki na górze

profanus

profanus __

473 pkt / 652 postów / staż około 1 roku
Status: mars napada ...

a w tej wizji zobaczyłem jak w 2010 roku zgodnie z piewrotnymi zapowiedziami co niektórych optymistów wyjścia z kryzysu polska gospodarka rosnie jak na drożdżach uzyskując piękna literkę V na wykresie pkb
Sama kasa związana z inwestycjami drogowymi mającymi wystartować w 2010 powina dać nam ładne % wzrostu
nie mówiąc o planowanej na giełdzie wyprzedaży (nareszcie) przez niektórych określanych jako srebra rodowe spółeczek (20 mld wpakowane jakby nie było w GPW i WIG nawet ślepca nawróci na zainteresowanie naszym rynkim i inwestycjami w niego)
Dodatkowynm smakiem niech będzie uwolniona gotówka gdzieś tak na przełomie I i II kwartału z słynnej 10% lokaty w PKO BP (jeżeli dobrze pamiętam gdzieś szacowano nawet na 7 mld ten produkt naszego giganta)
 wiosną czyli początek drugiego kwartału to spadek bezrobocia
dawno mnie tu nie było ale łatwo wam będzie znaleźć co w poprzednich wizjach widziałem (tych na forum)
W nowym roku życzę wszystkim by i ta się spełniła

enrico - 40

enrico - 40

92 pkt / 99 postów / staż około 1 roku
Status: neptun

Za dużo optymizmu, bo wcale nie jest tak dobrze: wzrosło zadłuzenie zagraniczne Polski o 7,2%, eksport towarów w III kwartale był aż o 21 % niższy niz rok wcześniej, import spadł aż o 28 %, w tym samym czasie w strefach ekonomicznych nie pojawił się żaden nowy inwestor itp. Tylko oastrożnie z nadmiernym optymizmem, bo on na giełdzie musi być wyceniany przez realia. Pozdrawiam.

profanus

profanus __

473 pkt / 652 postów / staż około 1 roku
Status: mars napada ...

ja piszę o tym co ma być a nie o tym co było :D

Do góry